The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it. – Robert Swan –
Het meest duurzame kerstpakket = geen kerstpakket? ... Néé!

Het meest duurzame kerstpakket = geen kerstpakket? ... Néé!

Een kerstpakket lijkt door de jaren heen voor veel medewerkers een verworven recht geworden. Het kerstpakket een jaar overslaan, is daarom voor veel bedrijven geen optie. Vol verwachting klopt het hart van uw werknemers, hopende op een groots gevuld pakket. En dat is begrijpelijk. Maar bij die verwachting van de moderne werknemer, hoort inmiddels een nieuwe component: zijn de kerstpakketten allemaal wel duurzaam? Wat zegt het kerstpakket over m’n bedrijf?

Gangbaar was altijd: Goed gevulde dozen. Veel & Vol, want dat verwachten medewerkers toch van u? Van al dat goeds eet de gemiddelde medewerker zelf maar een klein deel en een groot deel wordt weggegeven. Weggegeven aan familieleden of buren, of aan op kamers wondende kinderen waarvan gedacht wordt dat zij het wél kunnen gebruiken. Niet dus. Een deel belandt bij hen rechtstreeks in de keukenkast, om er vervolgens weer uit te komen en dan alsnog de prullenbak in te verdwijnen omdat de houdbaarheidsdatum is verstreken: twee kerstpakketten geleden…

Hoe mooi de gedachte ook, dit soort traditionele pakketten zijn allesbehalve duurzaam. En daarbij komt dat de hedendaagse medewerker niet alleen zelf wil kunnen kiezen, maar ook nog eens duurzaamheid een warmer hart toedraagt dan ooit tevoren. De meeste medewerkers kijken een gegeven paard niet in de mond, maar echt blij worden uw werknemers amper van een nietszeggend pakket.

Kies daarom voor ons kerstkeuzepakketconcept!

Wanneer u dan toch uw medewerkers met een kerstgeschenk wilt waarderen, biedt hun dan de ruimte om zélf te kiezen. De kans dat het zelfgekozen product wél wordt gebruikt of opgegeten is vele malen groter dan wanneer u iets voor uw medewerkers bepaalt.  En mocht uw medewerker zélf alles al in huis hebben, of besluiten het kerstgeluk te willen delen, dan stelt ons concept hen in de gelegenheid om de waarde van het geschenk te doneren aan een lokaal goed doel.

Hét ultieme kerstkeuzeconcept staat op www.kerstpakkettenmeteengoedverhaal.nl  Die webshop brengt een selecte groep eigentijdse Nederlandse producenten in beeld die met hun duurzame producten op geheel eigen wijze bijdragen aan een betere wereld. Divers duurzaam: van het tegengaan van voedselverspilling, het verbeteren van biodiversiteit of het zorgen voor een goede dagbesteding voor zorgbehoevende mensen. Het zijn thema’s die iedereen in het hart sluit en waar consumenten steeds vaker bij stil staan. Wanneer dat samen komt in een kerstkeuzepakket, dan wint iedereen: gelukkigere werknemers door een cadeau dat hen gelukkig maakt, minder verspilling,  een beter milieu en een mooiere samenleving.

Duurzaamheid is hip. Duurzaamheid is hot. En 45 duurzame ondernemers hebben hun krachten gebundeld als partners in de kerstkeuzewebshop www.kerstpakketmeteengoedverhaal.nl. Hier vindt u meer dan 200 duurzame keuzemogelijkheden van meer dan 45 ondernemers. En bij ons kun je erop vertrouwen dat alle producten ook écht duurzaam zijn.

kerstpakket@intelligentfood.nl

www.kerstpakketmeteengoedverhaal.nl

tel. 010 – 200 20 90

Junion Hanenberg
Lees verder
Duurzaamheid zit in ons DNA

Duurzaamheid zit in ons DNA

Circl College Tour

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Hier wordt ook de Circl college tour georganiseerd. Op 20 april geeft onze CEO, Junion Hanenberg, een lezing over hoe je een organisatie kunt opzetten naast dit soort voedselproductiebedrijven. Een organisatie die voor alle betrokkene waarde creëert. En vooral hoe je partijen voor je doel kunt motiveren, winnen en uiteindelijk binden. De lezing is gratis echter zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bekijk hier de lezing

Zo onderneem je circulair in Food

In juni verschijnt het boek “Zo onderneem je circulair in Food” van Junion Hanenberg en Annemarie Oord. Speciaal geschreven voor eenieder die meer kennis wil opdoen over het ontstaan van voedselverspilling en -verlies. Of als je een onderneming hebt dat voedselverspilling wil tegengaan of een onderneming wil oprichtingen met dat doel.

Bestel hier een exemplaar

Groene Groeiers

Het VNO-NCW publiceert ieder jaar een lijst met bedrijven die bijdragen een beter milieu en samenleving. De Groene groeiers. Dit jaar is IntelligentFood opgenomen op deze lijst.

Junion Hanenberg
Lees verder
Nieuwsbrief Q1 2022, Duurzame kerstpakketten

Nieuwsbrief Q1 2022, Duurzame kerstpakketten

De laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. We willen je kort bijpraten wat er zich de afgelopen periode heeft afgespeeld en gaat afspelen.

RVA leden.
IntelligentFood heeft vier leden in haar Raad van Advies. We zijn blij en dankbaar dat alle leden hebben aangegeven hun lidmaatschap te willen verlengen. Ze zullen met raad -gevraagd en ongevraagd- en daad Junion bijstaan.

Bedankt voor het afgelopen jaar: Raymond Klaasing, Coen van Campen, Joost Hameling en speciaal Marianne van Keep die dit jaar is uitgeroepen tot MVO Manager van het jaar.

Kerstpakketten
Vorig jaar hebben wij kerstpakketten met een goed verhaal op de markt gebracht. De meest duurzame kerstpakketten van Nederland. We waren zo verrast door de positieve reacties en de verkopen dat we dit jaar, veel vroeger dan normaal, iedereen op ons kerstkeuzeconcept met een goed verhaal willen attenderen.

Dit jaar hebben wij ons concept drastisch geüpgraded. Het is nog steeds een “kerstpakket met een goed verhaal”, echter laten we de ontvanger van het kerstpakket zelf kiezen. Het maakt niet uit wat hij/zij kiest. Alles in het keuzepakket heeft ook dit jaar een goed verhaal.

Zo hebben we dit jaar verschillende goede doelen waar je je kerstpakket aan kunt doneren. Maar ook duurzaam speelgoed voor de kids, Nederlandse biologische top wijnen en verschillende lokaal gebrouwen bieren voor de ma’s en pa’s.

Als ontvanger kun je uit meer dan 100 producten met een goed verhaal een keuze maken.

Wil je weten wat dit jaar in ons kerstkeuzeconcept met een goed verhaal zit? Kijk hier  welke keuzeopties er zijn.

Leerbedrijf geworden
Duurzaamheid betekent ook de jeugd meenemen. Naast stageplaatsen voor de studenten van de Hogeschool Rotterdam Business school (HRBS) is IntelligentFood ook leerbedrijf geworden van het grafisch lyceum in Rotterdam. Bij ons kunnen nu ook MBO studenten een mooie stage vervullen. IntelligentFood communiceert daarom trots het logo van erkend leerbedrijf.

Leerbedrijf

 

Junion Hanenberg
Lees verder